Bewindvoerder

Je komt als Bewindvoerder te werken voor een informele, financiële organisatie die zich richt op budgetbeheer en bewindvoering. Binnen het kantoor, bestaande uit in totaal 75 collega's, worden de financiën van cliënten beheerd die daar zelf onvoldoende toe in staat zijn als gevolg van hoge schulden of fysieke en mentale problematiek. Een prettige en juiste omgang met deze kwetsbare en bijzondere doelgroep staat daarom hoog in het vaandel. Het doel is om een gezonde en stabiele financiële situatie te bereiken voor de cliënten.

Solliciteer

Wie zoeken we?

Als Bewindvoerder begeleid je jouw cliënten naar financiële stabiliteit. Door hoge schulden of fysieke en mentale problematiek zijn zij hier zelf onvoldoende toe in staat. Met jouw empathische vermogen en grote drive om mensen te helpen, sta je cliënten op de juiste manier te woord en bedenk je creatieve schuldoplossingen. Jouw baan is afwisselend, want je staat dagelijks in contact met veel andere vakgebieden zoals de deurwaarderij, de advocatuur, het maatschappelijk werk en het bankwezen.

Werkzaamheden:
Verantwoordelijk voor ruim 180 dossiers en het begeleiden van jouw cliënten naar financiële stabiliteit. Dat is waar jij je dagelijks mee bezighoudt als Bewindvoerder. Het is belangrijk dat je tijdens jouw werkzaamheden de balans vindt tussen de wensen en behoeften van de cliënten, van schuldeisers, begeleidende instanties en van de toezichthoudend kantonrechter. Door de soms emotioneel heftige, maar ook dankbare situaties is geen dag hetzelfde en raken jouw taken veel andere vakgebieden, zoals de schuldhulpverlening, het notariaat, het bankwezen, de advocatuur en de sociaal-maatschappelijke dienstverlening. Je bent dan ook veel in contact met deze instanties om informatie te verkrijgen of gegevens te laten wijzigen. Natuurlijk doe je dit niet alleen, maar wordt je bijgestaan door een assistent-bewindvoerder en een Hbo-stagiair.
In jouw nieuwe rol krijg je veel vrijheid in het behandelen van de dossiers, jij hebt namelijk de regie van deze casussen in handen. Met regelmaat leg je dan ook huisbezoeken af, plan je spreekuren in en woon je rechtbankzittingen bij voor het opheffen of aanvragen van bewindvoering. Verder vul je jouw dagen met:

· Regelen inventarisatie van inkomsten, uitgaven, schulden en bezittingen;
· Budgetplannen opstellen en creatieve schuldoplossingen bedenken;
· Correspondentie behandelen van o.a. cliënten, de notaris, de rechtbank, advocaat of schuldeiser, de administratieve taken die hieruit voortkomen oppakken en verwerken in het systeem.

Wat neem je mee?

In deze nieuwe baan van Bewindvoerder sta je dagelijks in contact met cliënten die zelf onvoldoende in staat zijn hun financiën te beheren en dit zorgt regelmatig voor emotioneel heftige situaties. Doordat jij stevig in jouw schoenen staat en uitstekend kunt communiceren, zorg je ervoor dat klachten en weerstand met grote tevredenheid worden opgelost. Je brengt daarnaast een proactieve houding mee en dit combineer je met creativiteit, waardoor je schuldoplossingen in het belang van alle partijen bedenkt. Natuurlijk verwerk je de administratie altijd zorgvuldig in het systeem, want je hebt immers te maken met financiële gegevens. Verder breng je ook nog mee:

· Een afgeronde Hbo-opleiding, bij voorkeur een sociaal-juridische richting;
· Minimaal twee jaar werkervaring binnen de financiële zorgverlening als budgetbeheerder, bewindvoerder of assistent-bewindvoerder;
· Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, in woord en geschrift;
· Je bent voor 32, 36 of 40 uur per week beschikbaar.

Wat wordt er geboden?

Van grote toegevoegde waarde voor jouw cliënten. Dat is wat we jouw bieden in deze uitdagende en afwisselende baan als Bewindvoerder. Dagelijks krijg je te maken met dankbare situaties, maar soms ook vervelende situaties. Dit maakt het werk zo bijzonder. Als Bewindvoerder kom je te werken in een gezellig team van jonge, gedreven collega's. Het harde werken wordt afgewisseld met hard met elkaar lachen. De sfeer is dan ook open en informeel. Met regelmaat worden er gezellige bedrijfsuitjes georganiseerd en gaat team na werktijd vaak met elkaar op stap. Verder kun je rekenen op: · Een mooi bruto fulltime maandsalaris tussen de €2500 en €3750, afhankelijk van de kennis, ervaring en opleiding die je meebrengt; · Goede aanvullende voorwaarden zoals 25 vakantiedagen, reiskostenvergoeding en een goede pensioensregeling; · Direct een contract bij jouw nieuwe werkgever voor 32, 36 of 40 uur in de week; · Op langer termijn uitzicht op een vast contract en participatie aan interne commissies/werkgroepen; · Hybride werken, waarbij minimaal drie dagen op kantoor gewenst is; · De mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen door middel van diverse opleidingen, trainingen en cursussen.

Sollicitatieprocedure

Herken jij jezelf in dit profiel? Dan komen wij graag met je in contact. Laat je CV achter middels de solliciteer button. Heb je vragen, dan staan wij je graag te woord op het telefoonnumer 010-7200867.

Uren 40.00
Regio ZWIJNDRECHT

Inschrijving

De onderstaande velden met een ! zijn verplicht

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
CV gegevens

CV upload

Bladeren
Werkervaring, motivatie of omschrijving
Nog 900 tekens toegestaan.