Backoffice medewerker debiteuren

Groeiende factoring maatschappij, recent gevestigd in Utrecht en onderdeel van het Duitse DKV (bekend van o.a. de tankpassen). Wij houden ons bezig met het verzorgen van de debiteurenadministratie en het beheer daarvan voor onze cliënten. Op basis van deze gegevens verstrekken wij zakelijke financieringen. Wij streven ernaar om tot de beste in onze sector uit te groeien met een hoge klanttevredenheid.

Solliciteer

Wie zoeken we?

In deze functie van medewerker backoffice debiteurenbeheer ga je bezig houden met het telefonisch of langs andere weg incasseren van vorderingen bij de klanten van onze klanten en het verwerken van binnenkomende betalingen. De verkregen informatie dient accuraat te worden vastgelegd in ons systeem voor verdere opvolging. In voorkomende gevallen kun je als ondersteuning worden gevraagd ook andere administratieve taken ten behoeve van de back-office te verrichten.

Jouw werkzaamheden in de functie van medewerker backoffice debiteurenbeheer bestaan uit je gaat aan de slag in een informele (internationale) kantooromgeving, je hebt vooral mondeling maar ook schriftelijk (email) contact met binnen-en buitenlandse debiteuren, je verwerkt en beantwoordt de binnenkomende e-mails, je zorgt voor een adequate debiteurenadministratie en betalingsverwerking en daarnaast ben je verantwoordelijk voor het inboeken en verwerken van nieuwe facturen en creditnota’s van onze cliënten.

Wat neem je mee?

Voor de functie van medewerker backoffice debiteurenbeheer is het van belang dat je beschikt over:
- Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
- Kennis van een andere taal als Frans, Italiaans en/of Spaans is een plus;
- Je hebt een afgeronde MBO niveau 3-4 opleiding in een financiële richting;
- Je hebt ervaring met debiteurenadministratie;
- Je bent een teamspeler met goede communicatieve vaardigheden;
- Je bent cliëntvriendelijk, hebt een goede telefoonstem, en bent vasthouden;
- Je bent pro-actief, kritisch en accuraat.

Wat wordt er geboden?

Een marktconform salaris. Hybride werkplek: nadat je voldoende getraind bent kun je bij een voltijdsdienstverband op 3 dagen per week vanuit huis werken. Het moet niet, je bent altijd welkom op kantoor. Voor de dagen dat je vanuit huis werkt ontvang je een thuiswerkvergoeding. De werktijden zijn van 08.00 tot 16.30 uur.De kosten voor OV of eigen vervoer worden vergoed. Valt een nationale feestdag in het weekend? Dan krijg je daar een ander vrije dag voor terug.25 vakantiedagen op jaarbasis bij een voltijdsdienstverband. Jouw vitaliteit is belangrijk, daarom verstrekken wij 2 x per week vers fruit en vergoeden wij een gedeelte van je kosten voor fitness. Toegang tot onze Online Academy een uitgebreid aanbod (1000+ ) die je online kunt volgen. On the job training. Toegang tot Personal Coaching by Resilians voor jezelf en je gezinsleden. Een leuk team aan (inter)nationale collega’s.

Sollicitatieprocedure

Is deze baan jou op het lijf geschreven? Wacht dan niet langer en reageer direct! Dit kan via de sollicitatiebutton 'solliciteer'. Mocht jij meer informatie over deze functie willen, neem dan contact met ons op via 030 - 2 33 11 44 of mail ons via potterstraat@u-bossuitzendbureau.nl.

Uren 40.00
Regio UTRECHT

Inschrijving

De onderstaande velden met een ! zijn verplicht

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
CV gegevens

CV upload

Bladeren
Werkervaring, motivatie of omschrijving
Nog 900 tekens toegestaan.